Başkan İbrahim Salaş TSÜAB Bölge İstişare Toplantısına katıldı

2018-06-11 00:00:00

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Kapadokya Lykia Lodge otelde gerçekleştirilen  Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB),Bölge istişare toplantısına katıldı.

TSÜAB Yönetim Kurulu Başkan V. Yıldıray Gençer başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27. dönem adayı Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, TSÜAB, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Özen Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Atalay, Dr. Ali Üstün, Hanifi Sarı ve Ökkeş Yıldırım, TSÜAB Sekretaryasından Genel Sekreter Dr. Müfit Engiz ve Teknik Birim Uzmanı Eyüp Köksal ile birlikte, Nevşehir'de yer alan firmanın temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Gençer, son zamanlarda gündemde olan ve TSÜAB tarafından sonuç alınan ya da halen üzerinde çalışılan bazı konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, birçok katılımcı tarafından Yerli Tohumculuğumuza özel önem verilmesi ve gerekirse pozitif ayrımcılıkla gelişmesine yardımcı olunması, bunun için TSÜAB’ın daha yoğun çaba göstermesinin istenmesi üzerine Yönetim Kurulu, her daim bu çabanın içinde olunduğunu, ne gerekirse yapıldığını, yapılacağını söyledi.

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğinin Patates Tohumluğu Üreticisi firmalarıyla düzenlediği istişare toplantısında son bir yılda gerçekleşen çalışmalar ve önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyet ve projeler değerlendirildi. Toplantı, TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinin ayrı ayrı değerlendirmeleri ve patates tohumculuğu konularında Bakanlığın ilgili makamları nezdinde TSÜAB tarafından yapılacak girişimlere ilişkin açıklamalarla sona erdi.

Proğram sonunda TSÜAB tarafından Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'a günün anısına plaket takdim edildi.