Tarıma Dayalı Yatırımlar için Bilgilendirme Toplantısı Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlendi.

Nevşehir Ticaret Borsası iş birliği ile Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Yönetim Kurulu üyeleri, Ziraat Odası yetkilileri, proje danışmanları ve yatırımcılar katıldı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tarafından tarımsal destek hakkında şu bilgilendirmelerde bulunuldu.

TC.
                                                                    NEVŞEHİR VALİLİĞİ
                                           İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA
                                      TARIMA DAYALI YAPTIRIMLARIN DESTEKLENMESİ
                                                                           11.ETAP

11. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında arıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/37)  21 Ekim 2016 tarih ve 29864 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlülüğe girmiştir. Bu projenin konuları ve hibe miktarları aşağıdaki gibidir.

NEVŞEHİR İLİ EKONOMİK YATIRIMLAR KONULARI

a) Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham ve derinin işlenmesi,
c) Soğuk hava deposu,
ç) Çelik silo,
d) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,
f) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları,

EKONOMİK YATIRIM KONULARINDA YATIRIM TUTARI VE
                                                                   DESTEKLEME ORANI

1) Ekonomik yatıtım konularında hibeye esas proje gideri;
a) Bitkisel ürün işlemesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik Tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 2.000.000 Türk Lirası, bunun dışında kalan yatırımlar için 1.500.000 Türk Lirası,
b) Hayvansal ürün işlemesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2.000.000 Türk Lirası, (Sadece ham derinin işlenmesi)
c) Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2.000.000 Türk Lirası,
d) Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapına yönelik yatırımlara 2.000.000 Türk Lirası,
e) Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlar 1.500.000 Türk Lirası,
f) Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.500.000 Türk Lirası,
g) Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemlleri yatırımları 500.000 Türk Lirası,
h) Bilişim sistemleri ve Eğitimi yatırımları 500.000 Türk Lirası

2) Hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe yoluyla destek verilir.
Tebliğde belirtilen usul esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren  45 (Kırk beş gün) (4 ARALIK 2016 kadar) içerisinde elektronik ağ üzerinden yapılır. Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularının www.tarim.gov.tr internet  adresinden yaparlar.
                                                                                BİLGİ İÇİN
                                           İL/İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
                                                                       nevşehir.tarim.gov.tr

Bilgilendirmenin ardından açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, bu tür projelerdeki hedefin yereldeki yatırımcıyı ve kenti kalkındırmak olduğunu söyledi.