9. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı

ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 24-28 Ekim tarihlerinde Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu sene 9’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te  Nevşehir'in sütle kavrulmuş meşhur Kabak çekirdeğinden, Kuru üzümüne, Pekmez'inden Un'una, Köftüründen lokumuna, kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri fuar alanında yer alan Nevşehir standında katılımcılara sunularak ilimiz ve bölgemizin ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine anlatıldı.  Nevşehir Standı fuara gelen binlerce ziyaretçinin ilgi odağı oldu.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş yaptığı açıklamada; Kapadokya gibi önemli bir değeri ile Nevşehir ilinin her anlamıyla bir merkez olduğuna değinerek, gerek turizm, gerek kültür/sanat gerekse yöresel lezzet kültürü ile insanların ilgisini çektiğini, bu nokta da tanıtım amaçlı düzenlenen bu fuarların çok önemli olduğunu kaydetti. Salaş, özellikle Nevşehir Kabak Çekirdeği, Üzümü, Pekmezi ve diğer yöresel ürünlerin kentin en önemli özelliği olduğunu belirterek, iş birliğinden dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

9.Yöresel Ürünler Fuarında Nevşehir Kapadokya standında, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı ve Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ev sahipliği yaptı.